Administrator de Condominii

Posted by

În atenția Administratorilor de Imobile și Asociațiilor de Proprietari
40% DISCOUNT pana la data de 31.03.2020
Fundatia Centrul de Afaceri si Meserii “EUROTRAINING”, vine in sprijinul tuturor administratorilor de imobile si ofera un voucher cadou pentru inscrieri pana in data de 31.03.2020 la cursul de “Administrator de Condominii”, curs autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, obligatoriu conform Legii 196/2018  privind  infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor.
Pret lista: 1200 lei
Pret cu voucher : 699 lei

 

Nota de informare privind aplicarea Legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor cu aplicabilitate, obligatorie incepand cu data de : 01.01.2021
  • Rolul administratiei publice locale (in speta, primaria) cu privire la aplicarea prezentei legi:
Art.10 (1): Autoritățile administrației publice locale organizează în cadrul    aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari.
  • Obligativitatea asociatiilor de proprietari de a se organiza sau de a se reorganiza confom prezentei legi:
Art. 104 (1) În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, asociațiile de locatari din condominiile ale căror unități de proprietate individuală au fost dobândite în proprietate în condițiile legii și care nu au fost reorganizate în asociații de proprietari au obligația să se reorganizeze în conformitate cu prevederile prezentei legi.
                (2) Asociațiile de proprietari înființate anterior intrării în vigoare a prezentei legi își păstrează statutul juridic obținut la data înființării acestora, dar se vor organiza și vor funcționa în conformitate cu prevederile prezentei legi.
  • Obligativitatea administratorilor de imobile/condominii de a obtine certificatul de calificare profesionala conform noului standard ocupational:
Art.106   Persoanele fizice atestate pentru funcția de administrator în conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, cu modificările și completările ulterioare, pot îndeplini funcția de administrator numai dacă, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, obțin certificate de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională pentru a îndeplini ocupația de administrator, în conformitate cu prezenta lege.
Art. 108 (1)  În termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în colaborare cu asociațiile profesionale și de reprezentare ale asociațiilor de proprietari, propun actualizarea standardului ocupațional privind ocupația de administrator de condominii.
Art.10 (6)  Atestatul prevăzut la alin. (5) se emite în baza următoarelor documente: a) certificatul de calificare profesională pentru ocupația de administrator de condominii, conform prevederilor art. 2 lit. f);

 

Fundatia Centrul de Afaceri si Meserii EUROTRAINING:

TIMISOARA, ARAD, CONSTANTA, ORADEA, SATU MARE

Tel: 0786 328 934 (Constanta), Facebook/ScoalaEurotraining, email: officect@scoalademeserii.ro

www.scoalaeurotraining.ro   www.scoalademeserii.ro